Bizden Haberler< Geri dönün

2.3.2015

2015 - 2016 Eğitim Öğretim Yılı Ara Sınıflara Öğrenci Kabul Bilgileri

Değerli Aday Velimiz, İELEV Eğitim Kurumları’na başvuran tüm aday öğrencilerin kabul süreci Aday Öğrenci Kabul Komisyonu’nca yapılır. Komisyonda Okul Yönetimi, ÖD-PG Birimi ile Psikolojik Danışma ve Rehberlik uzmanı yer alır. Komisyon öğrencinin kuruma kabul edilip edilmeyeceğine;

Değerli Aday Velimiz,

• Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimi görüşmesi,
  • Aday Öğrenci Sınavı,

bilgileri ışığında karar verir.

Adaylar önce Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimi uzmanlarınca görüşmeye alınırlar. Daha sonra Aday Öğrenci Seçme Sınavına katılırlar. Komisyonun değerlendirme sonucu Veli İletişim Birimi tarafından bir hafta içinde aday velilere bildirilir. Yapılacak bilgilendirmede herhangi bir sayısal sonuç paylaşılmaz. Veli adayının kesin kayıt hakkı bildirildikten sonra üç iş günü içinde kayıt hakkını kullanması kontenjanlar açısından önemlidir.

Sınav ile ilgili ayrıntıyı aşağıda bilgilerinize sunar;

İELEV ailesine katılımınız için gerekli tüm koşulların olumlu olması ümidiyle, aday öğrencimize başarılar dileriz.

• SINAV KAYIT BİLGİLERİ:
  1. Sınav günü sabah en geç 09.30’da kayıt masasından Sınav Giriş Belgesi teslim alınmalıdır.
  2. Öğrencinin öğrenim gördüğü okuldan alınmış öğrenci belgesi (e-okul çıktısı) ve Nüfus Cüzdanı kayıt masasına teslim edilmelidir.
  3. Sınav saat 10.00’da başlayacaktır.
  4. Sınav günü öğrencilerin yanında kurşun kalem ve silgi olmalıdır.
  5. Öğrenim gördükleri okullarda zorunlu yabancı dili Almanca olan aday öğrencilere aynı gün Almanca sınavı da uygulanacaktır.

B-SINAV BİLGİLERİ:

1. Sınavda sorulan sorular, sınıf düzeylerine göre MEB İlk ve Ortaokul Öğretim Programı kazanımlarına yöneliktir. Bu kazanımlar sınavın uygulanacağı günden iki hafta öncesine kadar işlenen konuları kapsamaktadır.
  1. Sınav sırasında öğrencilere ayrı bir karalama kâğıdı verilmeyecektir. Sınav kitapçığının içindeki boş alanlar soruların çözümü için kullanılabilecektir.
  1. Çoktan seçmeli sınavlarda üç yanlış bir doğruyu eleyecek şekilde değerlendirme yapılacaktır.
  1. Sınav bitiminde optik form, sınav giriş belgesi ve sınav kitapçığı, sınav sorumlusu öğretmene teslim edilecektir.
  1. Her adayın iki kez sınava girme hakkı bulunmaktadır. 14 Mart 2015 tarihindeki I. Aday Öğrenci Seçme Sınavı’na katılamayan adaylar 9 Mayıs 2015 tarihindeki II. Aday Öğrenci Seçme Sınavı’na katılabilirler. İlk sınavda başarı gösteremeyen aday öğrenciler de yeni başvuru ile ikinci sınava girme hakkına sahiptirler.
  1. Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimi tarafından görüşmeleri tamamlanmamış öğrenciler sınava alınacak ancak rehberlik görüşmeleri daha sonra yapılacaktır.
  1. Sınıf düzeylerine göre sınav bilgileri aşağıda belirtilmiştir:
  • 2, 3, 4. sınıfa aday öğrencilere uygulanacak tanıma çalışması bilgileri şu şekildedir:

Türkçe ve Matematik derslerinden “açık uçlu” sorulardan oluşan bir öğrenci tanıma çalışması uygulanır. Uygulamanın yaklaşık süresi 60 dakikadır. Uygulama sınıf öğretmeni gözetiminde yapılır. Bu sürede uygulamayı tamamlayamayan öğrenciye gözetmen öğretmen inisiyatifi ile ek süre tanınır.

• 5, 6, 7 ve 8. sınıfa aday öğrencilerin sınav bilgileri şu şekildedir:

Aday Olunan Sınıf Düzeyi

Uygulanacak Sınavlar ve Soru Sayısı

Uygulanacak Sınavlar ve Soru Sayısı

Toplam Uygulama Süresi

Toplam Soru Sayısı

5. Sınıfa Aday

(15 soru)

(15 Soru)

Fen Bilimleri (15 soru)

Sosyal Bilgiler (15 soru)

6. Sınıfa Aday

(15 soru)

(15 Soru)

Fen Bilimleri (15 soru)

Sosyal Bilgiler (15 soru)

7. Sınıfa Aday

(20 soru)

(20 Soru)

Fen Bilimleri (20 soru)

Sosyal Bilgiler (20 soru)

8. Sınıfa Aday

(20 soru)

(20 Soru)

Fen Bilimleri (20 soru)

Sosyal Bilgiler (20 soru)

• Almanca sınavına girecek aday öğrencilerin sınav bilgileri şu şekildedir:
    Sınav saat 12.30’da başlayacak, yazılı ve sözlü olarak iki bölümden oluşacaktır. Sınavların kapsamı ve süresi aşağıdaki gibidir:

Sınav Şekli

Sınav Kapsamı

Sınav Şekli

Sınav Kapsamı

(dakika)

Toplam Uygulama Süresi

(dakika)

Yazılı Sınav

Okuduğunu Anlama, Dilbilgisi, Sözcük Dağarcığı, Yazılı Anlatım, Dinlediğini Anlama

Sözlü Sınav

ü Verilen bir konu ya da duruma uygun anlatım becerisi

ü Karşılıklı konuşma becerisini değerlendirme (soru–cevap)

NOT: Sınava gelirken getirmeniz gereken evrakları aşağıda bilginize sunarız.

Belgeler:

1. 1 adet vesikalık fotoğraf (son altı ayda çekilmiş)
    2. Kimlik fotokopisi ve aslı
    3. Sınav ücretinin yatırıldığına dair dekont (150,00 TL)

İELEV Özel İlkokulu/ Ortaokulu (Cağaloğlu)
    GARANTİ BANKASI - TAKSİM MEYDAN ŞUBESİ
    IBAN NO: TR66 0006 2000 0280 0006 2979 91
    HESAP ADI : İELEV Eğitim Kurumları A.Ş.

İELEV Özel 125. Yıl İlkokulu/ Ortaokulu(Çekmeköy)
    İŞ BANKASI - BEYOĞLU ŞUBESİ
    İBAN NO :TR390006400000110111765617
    HESAP ADI : İELEV Eğitim Kurumları A.Ş.

NOT: Açıklama kısmına Öğrenci Adı-Soyadı mutlaka belirtilmelidir.