Bizden Haberler< Geri dönün

29.1.2016

İELEV Özel Lisesi İnşaatı Başlıyor

Yeni bir akademik yıla başlamaya hazırlandığımız bu günlerde sizleri İELEV Eğitim Kurumları ile ilgili son gelişmelerden haberdar etmek istiyoruz.

İELEV Özel Lisesi İnşaatı: 
Lise binamızın okullarımızın geleceği için ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz ve bu projeye son aylarda öncelik vermiş bulunuyoruz.  İnşaat komisyonumuz, mimarımız ve proje yöneticimiz ile birlikte titiz bir çalışma ile mimarı projeyi sonuçlandırdı. Şu an ihale sürecimiz devam etmekte olup ihaleye katılan müteahhit firmaların sunacakları teklifler Ağustos ayının ikinci yarısında değerlendirilecek ve ardından inşaatımız başlayacaktır.

İELEV Özel Lisesi binasının teslim tarihi Haziran 2016 sonu olarak hedeflenmiştir.  2016-2017 eğitim - öğretim yılına yeni binamızda merhaba demeyi diliyor ve düşlediğimiz eğitimin ihtiyaçlarına cevap verebilecek olan binamız ile öğrencilerimize daha iyi bir eğitim – öğretim ortamı sunmanın heyecanını yaşıyoruz.

İELEV Özel Lisesi Yönetimi:
İELEV Özel Lisemiz biri Türk, biri Alman olmak üzere iki yöneticili bir idari yapıya sahiptir. İELEV Özel Lisesi Müdürümüz  Tekin Baransel 2014- 2015 akademik yılının başında görevine başlamıştır. Alman Müdürümüz lisemizde aktif göreve Mayıs 2016’da başlayacaktır. Hedefimiz lisemizin, İstanbul (Erkek) Lisesi ve Alman Lisesi gibi yurtdışı Alman okullar zincirine eklenmesini sağlaması ve lisemizi öğrencilerini hem üniversiteye hem de yaşama hazırlamada en iyi yurtdışı Alman okulları arasına taşınmasıdır.

İELEV Özel Lisesi Kayıtları:
2015-2016 akademik yılı için binamız iki hazırlık şubesi açmayı planlamıştık. TEOG sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte bu iki şubenin kontenjanı birkaç gün içinde dolmuştur.  Üçüncü bir şubenin açılması ile ilgili talepler şu anda değerlendirilmektedir.

2015-2016 Akademik Yılı Açılış:
Yeni eğitim dönemimiz 7 Eylül 2015 Pazartesi günü başlayacaktır.  Açılış günü velilerimiz için 10:00 – 11:30 saatleri arasında Orhan Öcalgiray Konferans salonunda bir sohbet toplantısı planladık.  Bu toplantıya Vakıf Başkanımız Prof. Dr. Ata Anıl,  Eğitim Direktörümüz Bahar Ulusoğlu Emek, İELEV Özel Lisesi Müdürü Tekin Baransel katılacaktır.

Almanca Yabancı Dil Diploması - Deutsches Sprachdiplom (DSD):
Alman Devletinin yabancı ülkelerde Almanca eğitim veren okulları koordine eden resmi dairesi Zentralstelle für Auslandschulwesen’dir (ZfA). ZfA’nın yurt dışında desteklediği ve uygulattığı 3 ana program vardır: Abitur, German IB ve DSD.  Bildiğiniz üzere Abitur yerine German IB programını  tercih etmiş ve bununla ilgili akreditasyon sürecini başlatmıştık. 

Bunun yanı sıra, İELEV Özel Lisesi olarak DSD sınavı uygulama hakkı başvurusu da yapmıştık.  Bu başvurumuz, son Almanya Kültür Bakanları toplantısında onaylanmıştır.  Almanya Kültür Bakanlığı sitesine göre, DSD Almanca’nın yabancı dil olarak sınandığı tek okul sınavıdır:

Das Deutsche Sprachdiplom der Kulturministerkonferenz ist damit die einzige schulische Prüfung für Deutsch als Fremdsprache im Ausland.
http://www.kmk.org/bildung-schule/auslandsschulwesen/deutsches-sprachdiplom.html

Artık öğrencilerimiz Alman Devleti onaylı yabancı dil diplomalarını okulumuzda elde edebileceklerdir.  DSD programı ZfA ile yaptığımız görüşmelerde belirtildiği gibi, German IB’den bir önceki adım olarak kabul edildiğinden, bu oldukça önemli bir gelişmedir.  Bu önemli konuda emeği geçen Eğitim Direktörümüz Bahar Hanım’a, Lise Müdürümüz Tekin Bey’e ve Almanca Zümre Başkanlarımıza teşekkür ediyoruz.

Kariyer Planlama Eğitimleri:
2015-2016 akademik yılı ile birlikte hem İstanbul (Erkek) Lisesi hem de İELEV Özel Lisesi’nde dokuzuncu sınıftan başlayarak dört yıllık bir kariyer planlama programı uygulamayı planlıyoruz.  Programın bir kısmını seçmeli dersler yolu ile müfredatın içinde yerleştireceğiz, bir kısmını ise hafta sonlarında çalıştay veya konferanslar dizisi olarak uygulayacağız.  Dört aşamadan oluşan bu programın içinde bireysel değerlendirme, yetkinlik geliştirme, meslekleri tanıma, ve üniversite tercih desteği çalışmaları bulunacak.  İstanbul (Erkek) Lisesi mezunlarından ve profesyonellerden destek alarak kurgulayacağımız bu program ile mezunlarımızın kariyer tercihlerini çok daha bilinçli yapmasını hedefliyoruz.

Değerli Velimiz,

Gördüğünüz gibi yoğun bir tempo ile çocuklarımızı geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz.  Bize verdiğiniz destek ve duyduğunuz güven için sizlere teşekkür ederiz.
 

Saygılarımızla,
Prof. Dr. Erhan Erkut
İELEV Akademik Kurul Başkanı


Foto Galeri