Bizden Haberler< Geri dönün

31.1.2016

İELEV Özel Lisesi’nde Almanca Yabancı Dil Diploması - Deutsches Sprachdiplom (DSD)

Alman Devletinin yabancı ülkelerde Almanca eğitim veren okulları koordine eden resmi dairesi Zentralstelle für Auslandschulwesen’dir (ZfA). ZfA’nın yurt dışında desteklediği ve uygulattığı 3 ana program Abitur, German IB ve DSD’dir. İELEV Özel Lisesimizde German IB programı hedeflenerek bununla ilgili akreditasyon süreci başlatılmıştır.

Bunun yanı sıra DSD sınavı uygulama hakkı başvurumuz, son Almanya Kültür Bakanları toplantısında onaylanmıştır.  Almanya Kültür Bakanlığı sitesine göre, DSD Almanca’nın yabancı dil olarak sınandığı tek okul sınavıdır:

Das Deutsche Sprachdiplom der Kulturministerkonferenz ist damit die einzige schulische Prüfung für Deutsch als Fremdsprache im Ausland.

http://www.kmk.org/bildung-schule/auslandsschulwesen/deutsches-sprachdiplom.html

Artık öğrencilerimiz Alman Devleti onaylı yabancı dil diplomalarını okulumuzda elde edebileceklerdir.

İELEV Özel Lisesi 1 Mayıs 2015 tarihinden itibaren WDA (Dünya Alman Okulları Birliği) Üyesi

Dünya Alman Okulları Birligˆi (WDA), tüm dünyada Alman okullarını temsil eden kurum ve kuruluşların interaktif sosyal ağıdır. İletişim ve iş birlikleri üzerine kurulan bu sistem sayesinde, tüm güncel eğitim yaklaşımları takip edilerek, projeler geliştirmek ve ya gerçekleştirilmiş projeleri incelemek mümkün olmaktadır.

Dünya Alman Okullar Birliğinin yeni üyesi İELEV Özel Lisesi öğrencilerimiz, mezun olana kadar bu birliğe üye okullarda okuyan yaşıtlarıyla iletişim kurabilme, network oluşturma ve birlikte proje yürütme gibi imkanlara sahip olacaklar.