17.4.2017

İELEV Özel Lisesine Almanya’dan Akreditasyon

İELEV Özel Lisesi, Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından, Alman Lisesi ve İstanbul (Erkek) Lisesinden sonra özel statüye tabi tutuldu ve akredite edildi.

Akreditasyon 5 Nisan 2017 tarihinde Almanya Federal Cumhuriyetinin İstanbul Başkonsolosluğunda atılan imzalarla yürürlüğe girdi.

İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı (İELEV) Okullarının 2013- 2014 eğitim – öğretim yılında eğitime kazandırdığı İELEV Özel Lisesi, Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından akredite edildi. İELEV Özel Lisesi aldığı akreditasyonla İstanbul (Erkek) Lisesi ve Alman Lisesinden sonra Türkiye’de bu statüye sahip üçüncü okul oldu.  Dünyada bu statüye sahip toplam 140 okul bulunuyor.

Ayrıca İELEV Özel Lisesi, Türkiye’de, anaokulundan liseye 12 yıl kesintisiz eğitim sunan, Almanya tarafından akredite edilmiş tek okul olma özelliğini taşıyor. 

İELEV Akademik Kurulu IB- DP Danışmanı Imke Hermann “Verilen bu özel statü sayesinde, İELEV Özel Lisesine dil dersleri ve fen dersleri için Almanya’dan yabancı öğretmen desteği, okulun laboratuvar ve teknik donanım benzeri ihtiyaçları için maddi destek sağlanacaktır. İELEV Özel Lisesi adına, bu zor akreditasyon sürecini yürüten, İstanbul Erkek Lisesinin 2003- 2009 yıllarında Almanca Bölüm Başkanlığını da yapmış olan, İELEV Akademik Kurul Başdanışmanı Georg Michael Schopp’a destekleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

Akreditasyonun 5 Nisan 2017 tarihinde Almanya Federal Cumhuriyetinin İstanbul Başkonsolosluğunda imzalandığını belirten İELEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Akademik Kurul Başkanı Prof. Dr. Erhan Erkut “Almanya’dan aldığımız akreditasyonun ardından uluslararası IB hakemleri de Mart’ın ikinci haftası okulumuzu denetledi. Denetleme sonucunda IB akreditasyonuna hak kazandık. 300 okul ziyareti yaptığını söyleyen IB Hakemi, İELEV Özel Lisemizin kendi ziyaret ettiği okullar arasında ilk %5 içinde olduğunu ifade etti. Bu bizim için güçlü bir motivasyon oldu. Hem Almanca hem İngilizce hazırlık sınıflarıyla Türkiye’de iki dilde hazırlık sınıfı olan tek lise olma özelliği taşıyan İELEV Özel Lisemizde Gemischtsprachiges Internationales Baccalaureat Diploma Programıyla öğrencilerimizin, ülkemizdeki üniversitelerin yanında yurtdışındaki üniversitelere de kabulünü kolaylaştıracak Almanca ve İngilizce yeterliliğini vermeyi hedefliyoruz. GIB Diploması içlerinde Amerika, Kanada, İngiltere, İsviçre, Almanya ve Avusturya'nın da bulunduğu 100’den fazla ülkede geçerliliği olan bir diplomadır” dedi.