Müzikle iç içe eğitim İELEV’de

İELEV Okullarında verilen müzik eğitiminde öğrencilerimiz kendini ifade etme yeteneklerini geliştirir, estetik, yaratıcı ve yapıcı düşünme kapasitelerini artırır. Öğrencilerimiz sanat, kültür ve estetik bilincinin gelişmesi için dersi destekleyici etkinliklerde rol alır, ülkemizdeki değerli sanatçılarla söyleşi yapma fırsatını bulurlar.

Öğrencilerin  müziksel gelişimleri düzenli olarak takip edilir. Profesyonel müzik eğitimi almaya uygun ve istekli öğrenciler koro ve konservatuar eğitimi almak için ilgili kurumlara  yönlendirilir.

1. sınıf öğrencilerimiz müziğin temel bilgilerinden olan, nota, nota değerleri, ritim ve orff aletlerinden bir kısmını öğrenirler. 2 ve 3.  sınıftan itibaren melodika eğitimi verilerek öğrencilerimiz koro ve orkestra çalışmalarına hazırlanırlar.

4. sınıftan itibaren her öğrenci ilgi alanlarına göre piyano, keman, gitar ve ritim branşlarından birine yönlendirilerek branşlaşma çalışması gerçekleştirilir. Öğrencilerimiz aldıkları enstrüman ve ses  eğitimi ile sahne performanslarını sene sonunda Müzik Gecesi’nde sunarak beraber müzik yapmanın keyfini yaşarlar.

Okul koromuz her yıl farklı ülkelerde düzenlenen koro  festivalleri ve yarışmalara katılarak okulumuzu temsil eder.