Yabancı Dil Eğitimi

Okullarımızda Türkçe ve Almanca dersleri eş güdümlü planlarla işlenir. Disiplinlerarası iş birliği ile yürütülen çalışmalarla ders içeriği yaşamla ilişkilendirilir. Programımız, Avrupa Ortak Dil Kriterleri çerçeve programına uygun planlanan ünitelerden oluşturulmuştur. Düzenlenen etkinliklerle, öğrencilerin derse etkin katılarak dinleme, konuşma, okuma, yazma alanlarındaki dil becerilerini geliştirmeleri hedeflenir.

Öğrencilerimizin Avrupa Ortak Dil Kriterlerinin B1 seviyesinde mezun olmaları için çalışmalar yürütülür. Öğrencilerimiz, dil düzeylerini uluslararası geçerliliği olan ve ZfA (Yurt Dışı Alman Okulları Merkez Ofisi) tarafından düzenlenen DSD I sınavıyla belgelerler. Bu sınava hazırlık çalışmaları kapsamında 4. sınıflarımızda A1 ve 6. sınıflarımıza da A2  seviyelerinde "Vergleichsarbeit" (Karşılaştırmalı Dil Sınavları) uygulanmaktadır.

Ara sınıflara kayıt yaptıran öğrencilerimize, ağustos ayı boyunca üç haftalık bir Almanca eğitimi sunulur. Bu eğitimlerimizi eğitim- öğretim yılı boyunca sürdürürüz.

Ana sınıflarında yabancı dil öğretimi günlük yaşamın bir parçası olarak planlanır.

1., 2., 3. ve 4. sınıflarda oluşturulun gruplarla haftada 12 ders saati Almanca eğitimi yapılır.

4. sınıflarda haftada ortalama 12 saat Almanca dersi işlenmektedir. Bu dersler, Alman ve Türk öğretmenler tarafından ayrı ayrı yürütülür. Yabancı dil öğrenimini “yaşatarak” öğretmek, öncelikli amacımızı oluşturmaktadır.

Bunun için öğrenci değişim programları, Almanya’da gerçekleştirilen yaz okulu, 8. sınıf öğrencilerimizle katıldığımız Berlin mezuniyet gezimiz, Nürnberg kültür gezimiz, Avusturya kayak kampımız, tiyatro, yaratıcı yazma-okuma yarışması, 4. sınıflarımızın Almanya'da katıldıkları 1, 2 oder 3 yarışması, sosyal sorumluluk projesi kapsamında yeni yıl panayırı organizasyonumuz gibi etkinlikler düzenlenmektedir.

Neden İELEV’de Almanca?
Detaylar >