Haberler< Geri dönün

14.2.2017

Şair Haydar Ergülen’le Sevgililer Gününde Aşk ve Sevdanın Renklerine Kısa Bir Dokunuş

Türk Dili ve Edebiyatı bölümünün “Kütüphane Etkinlikleri” kapsamında gerçekleştirdiği “Salı Söyleşileri”nin şubat ayı konuğu Haydar Ergülen’di. Şiir ve deneme türünde kitapları bulunan şairle öğrencilerimiz, aşk ve sevda üzerine söyleşi yaptılar. Bu bağlamda Haydar Ergülen, söyleşisinde şiir tarihi, Türkçenin en güzel şiir ve şairleri, “Şiir nasıl yazılmalı?” sorusunun yanıtı, şiir yaratma süreci, şiirle aşkın benzerliği konularını öğrencilerle paylaştı. Söyleşi, şairin “Aşk Şiirleri Antolojisi” adlı kitabından okuduğu şiirlerle devam etti. Son bölümde öğrencilerimizin soru ve yorumlarına yanıt veren Haydar Ergülen, öğrencilerimize kendi kitabını imzalayarak söyleşiyi tamamladı. “Salı Söyleşileri”miz sanatçıların bakış açısı ve  deneyimleriyle öğrencilerimizi yazarlarla buluşturmaya devam edecek.