29.4.2024

“Arıların Bal Yolculuğu” Projesinde Tohum Ekimleri Yapıldı

İELEV Özel Ortaokulu 6. sınıf öğrencilerimiz, “Arıların Bal Yolculuğu” projesinde 5. sınıftayken PDR Bölümü ile “Biz Olmak”, Sosyal Bilgiler Bölümü ile “Sosyal Sorumluluk” etkinliklerini yaptılar. Çevre ve Arı Koruma Derneği (ÇARIK) Yönetim Kurulu Başkanı Şamil Beştoy tarafından “Sürdürülebilir Arıcılık” konusunda eğitimler aldılar. “Sosyal Sorumluluk” projesi olarak da aldıkları eğitimler doğrultusunda sunumlar hazırlayarak okulumuzdaki öğretmenlere sunumlar yaptılar ve “Sürdürülebilir Arıcılık” konusunda farkındalık yarattılar.  Öğrencilerimiz bu yıl “Arıların Sevdiği Bitkileri Yetiştiriyoruz” etkinliğinde arıların en sevdiği lavanta, kekik, ada çayı, biberiye ve reyhan bitkilerinin tohumlarını ektiler. Bu bitkilerle ilgili tanıtım kartları hazırladılar. Okulumuzda bu bitkiler fide hâline geldikten sonra fidelerin doğada dikimini yapacaklar. Böylece “Arıların Bal Yolculuğu”na eşlik ederek sürdürülebilir yaşama katkı sağlayacaklar.

Fen Bilimleri, PDR ve Sosyal Bilgiler bölümlerinin ortaklaşa yürüttüğü bu projede öğrencilerimizin “Biz Olmak”, “Ekolojik Denge” ve “Sosyal Sorumluluk” konularında farkındalık kazandıklarını görmek bizi mutlu ediyor.