Yabancı Dil Eğitim Öğretim Programı Geliştirme

Değerli Velimiz,

Almanca ve İngilizce dilleri alanlarındaki çalışmalarımız, hedeflerimiz ve başarı durumumuz hakkında bazı güncel verileri sizlerle paylaşmak isteriz.

İELEV Okulları olarak yaklaşık 10 yıl önce başladığımız yabancı dil dönüşüm programıyla öğrencilerimizin anaokulu ve K12 seviyelerinde geçirdikleri yılları da dikkate alarak; hem Almanca hem de İngilizce dil eğitimini yüksek hedeflerle vermeyi amaçladık. İELEV Lisesinde de uygulamaya başladığımız Kalite Yönetim Programı kapsamında Almanca ve İngilizce ile birlikte ana dilimiz olan Türkçe’nin de diller başlığı altında, önemli bir yer aldığını da ayrıca vurgulamak isteriz.

Lisemizin Kurucu Alman Müdürü ve Akademik Kurul Danışmanımız Sn. Michael Schopp önderliğinde başladığımız “Yabancı Dil Eğitim Öğretim Programı Geliştirme” çalışmalarımızı 2010-2016 yılları arasında Avrupa Konseyi Dil Uzmanı Dr. Eike Thürmann ile birlikte gerçekleştirdik. 2019 yılından bu yana ise Dünya Alman Okulları Akademik Komisyon Başkanı Prof. Dr. Hermann Funk ile çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

Almanca, İstanbul Erkek Lisesi geleneğinden gelen İELEV Okullarının anadilden sonraki birinci dilidir.

İELEV Lisesi, ülkemizdeki üç Yurt Dışı Alman Okulu (DAS: Deutsche Auslandsschule)’ndan bir tanesidir. Uluslararası bilimsel çalışmalar ve gözlemlerimiz Almanca’nın İngilizce’den önce öğrenilmesinin çocuklarda daha etkili olduğunu göstermektedir. Bu nedenle anaokullarımızda ağırlıklı olarak Almanca dersleri ile başlayıp, ilkokullarımızda İngilizce derslerine artan şekilde ders saati ayırmaktayız.

7 yıl önce, Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Dairesine bağlı DSD Almanca Dil Diploması Merkez Kurulunca, DSD (Deutsches Sprachdiplom - Almanca Dil Diploması) sınavını uygulamaya yetkili kılındık.

Bu akreditasyon sonrasında ilk ve ortaokullarımızdaki Almanca eğitimini her yıl ölçmekteyiz. Yapılan uluslararası sınavlarla A1, A2, B1 seviyeleri ölçülmektedir. Bu programın uygulanmasından sorumlu olarak bir Alman öğretmen, Alman hükümeti tarafından görevlendirilerek İELEV ilk ve ortaokullarına atanmıştır.

Mektubumuzun tamamını okumak için linke tıklayınız.

Konu ile ilgili hazırladığımız infografik için linke tıklayınız.

Saygılarımızla,

İELEV Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü