26.4.2024

Türk ve İslam Eserleri Müzesi’ni Gezdik

İELEV Özel İlkokulu/Ortaokulu 6. sınıf öğrencilerimiz, Sosyal Bilgiler dersinde öğrendikleri kültür ve miras, bilim, teknoloji ve toplum üniteleri kapsamındaki bilgilerini pekiştirmek için Türk ve İslam Eserleri Müzesi’ni ziyaret ettiler.

Müzeyi dikkatle inceleyen öğrencilerimiz, daha sonra dijital oyunlar aracılığıyla kendilerine verilen görevleri tamamlayarak bir hazine avı yarışmasına katıldılar. Video ve fotoğraflarla veriler arasında bağlantı kurarak, hikâye oluşturarak, şifreleri çözerek empati kurdular ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirme fırsatı elde ettiler.

Öğrencilerimizin büyük bir keyifle katıldığı bu oyunlaştırılmış öğrenim süreci, çok boyutlu ve interaktif öğrenme ortamlarını güçlendiren bir deneyim olarak hafızalarında yer aldı.